MR-sikkerhetsuken 2024

Norsk bidrag på MR-sikkerhetsuken

Mandag kveld startet den internasjonale MR sikkerhetsuken.

Publisert Sist oppdatert

Denne er det flere organisasjoner som markerer og ISMRM (ISMRT er radiograffraksjonen) er en av disse. ISMRT inngikk i 2023 en samarbeidsavtale med ISRRT hvor ett av målene var å bidra til felles arrangementer. 

Den ene av to forelesere var Marthe Bergland Jørgensen B.Sc. radiograf på UNN Tromsø. Tittlen på foredraget var: «Becoming an MRSO -why bother? Challenges and experiences along the way» , og handlet om hennes erfaring og anbefalinger om å bli MRSO sertifisert og få spisset kompetanse på MR sikkerhet. Marthe ble valgt som foreleser gjennom NRF sitt internasjonale engasjement i ISRRT og samarbeid med ISRMT. Hun har NRFs spesialistgodkjenning i MR, og er for øvrig med i vår nyopprettede nasjonale faggruppe for MR.

Foredragsholdere og moderatorer under webinaret.

Dette var hennes første presentasjon for ett internasjonalt publikum, og hun var etter eget utsagn litt nervøs, men det slo i så fall positivt ut, for presentasjonen og deltakelsen i påfølgende diskusjon var meget bra. Tydelig og rolige forklaringer, informative ppt-slides og god tidsstyring. Hun fikk også ros for å løfte frem utfordringen for å få nok ressurser til MR sikkerhet, med at det virker å være en etablert oppfatning om at MR er en trygg modalitet. Det samme om hennes sammenligning mellom å ta MR sikkerhet på alvor og bruk av bilbelte ved bilkjøring. 

Kveldends andre foredragsholder var William Faulkner RT, fra  William Faulkner & Associates, LLC Ooltewah, TN, USA. Tittelen på foredraget hans var:  Setting Up of MRI Safety Protocols for a New Department & the Role of MRSO/MRSE Positions. (Tittlene på foredragene var byttet om i programmet ved en feil).

Arrangementet pågår hele denne uken med mange interessante webinarer.

Mer informasjon og registrering finner du her

 

Powered by Labrador CMS