Illustrasjonsfoto.

Høring om endringer i forskrift om samordning av pensjon

I en høring denne uken foreslår Arbeids- og inkluderingsdepartementet endringer i forskrift om samordning av alderspensjon fra tjenestepensjon med alderspensjon etter folketrygdloven.

Publisert Sist oppdatert

Innskuddspensjon

 Innskuddspensjon er en ren spareordning hvor bedriften årlig betaler et avtalt innskudd for sine ansatte til en pensjonsleverandør som for eksempel et livsforsikringsselskap eller en pensjonskasse.
Kilde: Store Norske Leksikon.

De aller fleste av Norsk Radiografforbunds (NRF) medlemmer er omfattet av offentlige tjenestepensjonsordninger. Ved de private institusjonene har våre medlemmer ulike innskuddspensjonsordninger.

Generelt påpeker NRF at helse- og omsorgssektoren står overfor store utfordringer når det gjelder å rekruttere og beholde kompetanse. Det er derfor viktig at pensjonssystemene bygger opp under arbeidslinjene i samfunnet.

Samordning av pensjon må ikke bli slik at den påvirker den enkeltes ønske om å stå lenger i arbeidslivet. Det må legges opp slik at det er forståelig og forutsigbart for den enkelte, og det må være slik at man ikke risikerer å gå i «samordningsfella» og taper store summer i pensjon.

Arbeidslinjen i samfunnet

I Velferdsmeldingen heter det at arbeidslinjen betyr at virkemidler og velferdsordninger enkeltvis og samlet utformes, dimensjoneres og tilrettelegges slik at de støtter opp om målet om arbeid for alle. Videre heter det at de sosiale stønadsordningene må motivere til arbeid. Kilde: Stortinget.no

Radiografer og stråleterapeuter er ikke omfattet av særaldersgrenser. Særaldersgrenser behandles i en egen prosess hvor ordningene skal gjennomgås i sin helhet. Radiografer som arbeider innen pressede sykehustjenester, har en sammenlignbar belastning gjennom yrkeslivet som det grupper i helsevesenet med særalder har. Radiografer vil også måtte ha ulike retrettmuligheter og kunne gå av tidligere dersom helseutfordringer tilsier dette. NRF foreslår derfor at regler som også ivaretar et «sliterperspektiv», vil være en inngang og mulig løsning på dette området.

Arbeidsgiver har en tilretteleggingsplikt, men det skal ikke gå utover andre arbeidstakere. Derfor kan det i noen tilfeller bli vanskelig å tilrettelegge for en som sliter med helseutfordringer. De som ikke makter å stå i arbeid lenge nok, vil få en lavere pensjonsopptjening. Løsninger i pensjonssystemene må være slik at de ivaretar disse arbeidstakerne.

Her kan du lese hele høringssvaret

Powered by Labrador CMS