Nasjonale faggrupper

Fra venstre øverst: Forbundsleder Bent Ronny Mikalsen, fagsjef Håkon Hjemly, Hege Henrikø Eriksen IKT-rådgiver. Fra venstre i mitterste rad: Ingunn Skjervold seniorrådgiver, Merete Nymoen IKT ansvarlig, Kristin Øvergård seksjonsleder. Fra venstre nederste rad: Guro Borg, IKT rådgiver, Nina Iren Kaldahl Wold Regional PACS/RIS-koordinator og fagutviklingsleder i NRF Hans Flaata.

Nasjonal faggruppe for IKT-eHelse

Første møte i Norsk Radiografforbunds faggruppe for IKT- eHelse ble avholdt 4. september.

Publisert Sist oppdatert

NRF har tatt initiativ til å opprette nasjonale faggrupper for de fleste fagområder radiografer og stråleterapeuter arbeider innenfor.

Forbundsleder Bent Ronny Mikalsen

- «Vi har nå etablert en svært kompetent faggruppe innen IKT-eHelse! Jeg er veldig positiv etter første møte og ser frem til å arbeide videre mot å utvikle et tilbud på IKT området for rådgivere og radiografer», sier forbundsleder Bent Ronny Mikalsen.

Radiografer har etter hvert  fått en naturlig plass som ansatte innen IKT området der de arbeider med ulike systemer som er viktige støttetjenestene for bildediagnostikk og stråleterapi. Radiografene har også på dette området en kombinasjon av kompetanser som gjør at de har god forståelse for helheten og blir dermed et viktig bindeledd mellom klinikk og IKT.

    Den nasjonal faggruppen for IKT-eHelse består av følgende medlemmer:

  • Hege Henrikø Eriksen IKT-rådgiver på Kongsberg sykehus, Vestre Viken HF
  • Guro Borg, IKT rådgiver på Ringerike sykehus, Vestre Viken HF
  • Ingunn Skjervold seniorrådgiver i Helse Nord IKT 
  • Kristin Øvergård seksjonsleder PACS/RIS, St. Olavs hospital HF
  • Nina Iren Kaldahl Wold Regional PACS/RIS-koordinator,  St. Olavs hospital HF
  • Merete Nymoen IKT ansvarlig fagradiograf Sykehuset Innlandet HF, avd. Elverum

Formålet med faggruppene er blant annet å knytte kontakter mellom ulike institusjoner for derigjennom finne synergier som kan styrke våre aktiviteter som vår kursvirksomhet og vår spesialistgodkjenningsordning.

Bakgrunnen konkret for denne gruppen er også et ønske om å styrke oss som profesjon på IKT-eHelse området spesielt.

-  «Vi har nå etablert en svært kompetent faggruppe innen IKT-eHelse! Jeg er veldig positiv etter første møte og ser frem til å arbeide videre mot å utvikle et tilbud på IKT området for rådgivere og radiografer», sier forbundsleder Bent Ronny Mikalsen.

Faggruppen i IKT-eHelse vil også kunne gi innspill til politikk, samt være en ressursgruppe for NRF sentralt i spørsmål knyttet til dette feltet.

Kort og godt et ledd i utviklingen av kompetanse for IKT-rådgivere og IKT-radiografer

Dette er viktig fordi vi vet at en videre digitalisering, IKT- eHelse og KI vil få en større plass i tjenesteutvikling innen helse og i sykehus. Vi ser allerede hvordan KI tas i bruk innen bildediagnostikk og stråleterapi ved flere sykehus i Norge.

En videre digitalisering og bruk av kunstig intelligens i sykehustjenestene er tungt påpekt av Helsepersonellkommisjonen, av Regjeringens Helse- og samhandlingsplan samt Perspektivmeldingen nylig, - som en av løsningene på de utfordringene helsetjenestene vil stå i årene som kommer.

Norsk Radiografforbund ønsker med denne faggruppen å rigge seg bedre og legge til rette for at radiografene innen IKT skal være bedre rustet for å møte den utviklingen som kommer.

Konkret vil gruppen i samarbeid med forbundets sekretariat arbeide for å få på plass et tilpasset kurs neste år som omfavner IKT og KI feltet.

Behovet for kompetansebygging var en gjennomgangstone i dagens møte.

På litt sikt vil også en egen spesialistordning for feltet IKT- eHelse samt KI bli vurdert og arbeidet med.

Her kan du leser mer om de nasjonale fagruppene

Powered by Labrador CMS